Yogadocente

Soms weet je iets gewoon. Dan zijn er geen rationele argumenten maar wel signalen. Een blij gevoel, angst, tintelingen. Ik beoefen yoga om mijn opmerkzaamheid van die signalen te trainen. Mijn hoofd is sterk, maar mijn hart en lichaam zijn minstens net zo wijs.

Ik ben gecertificeerd yogadocente en verwerk graag fysieke oefeningen in mijn training en coaching. Naast kennis vind ik het belangrijk om ook op intuïtie en gevoel te leren vertrouwen. Ik startte mijn eigen bedrijf Yoga at Yours (2011-2014) omdat het belangrijk is om je thuis te voelen in yoga. In je eigen lichaam, in je eigen omgeving. De effecten van yoga zijn niet alleen merkbaar voor het individu, maar ook binnen organisaties. Ik verzorg daarom nog steeds werkbare yoga lessen als onderdeel van mijn training en coaching. Dit betekent dat deelnemers oefeningen doen waarmee ze in contact komen met hun gevoel en het concentratievermogen wordt vergroot, maar waarbij ze niet hoeven te zweten, te douchen en zich om te kleden. De effectiviteit van de lessen is daardoor optimaal.

Ik volgde lessen in hatha, vinyasa, iyengar en asthanga yoga bij Yoga Utrecht, YogaMoves, Bikram Yoga Utrecht en bij studio Charles de Hond in Rotterdam. Ook in het buitenland volgde ik lessen en cursussen, onder andere bij The Yoga Barn (Bali), Wild Rose Chiang Mai (Thailand), Pure Yoga (Singapore) en Laughing Lotus (New York). Ik nam langere tijd privé lessen in Rishikesh (India) en probeerde verschillende vormen zoals Aero yoga bij Velvet Pepper Studio (Zagreb). In 2011 rondde ik de internationaal erkende Vinyasa Yoga Teacher Training (200 hour RYS) af bij YogaMoves (Utrecht).

mail@anneannink.nl

Advertentie