Yogadocent

Ik begon in mijn studietijd met yoga. Ik volgde lessen in hatha, vinyasa, iyengar en asthanga yoga bij Yoga Utrecht, YogaMoves, Bikram Yoga Utrecht en bij studio Charles de Hond in Rotterdam. Ook in het buitenland volgde ik lessen en cursussen, onder andere bij The Yoga Barn (Bali), Wild Rose Chiang Mai (Thailand), Pure Yoga (Singapore) en Laughing Lotus (New York).  Ik nam langere tijd privé lessen in Rishikesh (India) en probeerde verschillende vormen zoals Aero yoga bij Velvet Pepper Studio (Zagreb). In 2011 rondde ik de internationaal erkende Vinyasa Yoga Teacher Training (200 hour RYS) af bij YogaMoves (Utrecht)

Ik startte mijn eigen bedrijf Yoga at Yours omdat ik uit eigen ervaring weet dat je het meest leert van persoonlijke aandacht en aanwijzingen. Pas als je op de juiste manier in een houding staat, ieder op zijn eigen niveau, voel je het effect daarvan echt goed in je lichaam. Dat voelt fijn en maakt yoga leuk en licht! Door persoonlijke yoga ervaringen te verzorgen, voor individuen of kleine groepen, kan iedereen dit zelf ervaren.

Ik gaf onder andere yogales in bedrijven; bedrijfsyoga. Werk en privé lopen steeds meer door elkaar heen. Vrijheid om te werken waar en wanneer je wilt biedt veel mogelijkheden, maar het vinden van een balans kan soms een uitdaging zijn. De effecten van yoga zijn niet alleen merkbaar voor het individu, maar ook binnen organisaties. Ik verzorg daarom werkbare yoga lessen. Dit betekent dat medewerkers oefeningen doen waarmee RSI klachten kunnen worden voorkomen, het concentratievermogen wordt vergroot en waarbij ze niet hoeven te zweten, te douchen en zich om te kleden. De effectiviteit van de lessen is daardoor optimaal.

Ik merk dat yoga oefeningen en wetenschappelijk kennis over werk-privé balans elkaar aanvullen. Ik wordt daarom regelmatig gevraagd voor workshops waarin beide terugkomen. In mijn lezingen probeer ik fysieke oefeningen te integreren, zodat deelnemers zelf ervaren wat werk-privé balans betekent.

 

 

Advertenties